post

Най-неочаквано най-богатият човек на планетата Илон Мъск предизвика президента на Русия на физически двубой. Той направи това в любимата си социална мрежа Twitter. Според него битката ще е за бъдещето на Украйна.

“С настоящето предизвиквам Владимир Путин на двубой. Залогът е Украйна”.

Постингът е направен преди около час и към момента на писане на тази новина вече е харесан от над 88.3 хиляди потребители. Близо 19.3 хиляди пък са го ретуитнали.

Пет минути по-късно Мъск е публикувал друг постинг, в който е тагнал официалния Twitter профил на Кремъл и е питал на руски: “Съгласни ли сте на такъв двубой”.

Не е ясно в каква степен и дали изобщо предложението на Илон Мъск е сериозно. Нито дали профилът му не е хакнат.

Той е сочен за един от най-харизматичните технологични предприемачи днес, основател космическата компания Space X и производителя на електрически коли Tesla, бивш съсобственик в PayPal и други компании. До сега обаче не е бил известен с бойните си умения.

Владимир Путин от своя страна има осми дан по карате и до скоро беше почетен президент на Международната федерация по джудо – статут, който му беше отнет в светлината на последните събития.

Така или иначе бойните умения нямат особено значение, защото е нереалистично да очакваме, че руският президент ще се включи в директен двубой в рицарски стил с когото и да било. Което впрочем важи и за Илон Мъск.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *