post

Милениълите се оказват двигателната сила на Bitcoin, показва проучване на Harris Poll, направено за Blockchain Capital. То показва, че хората от тази възрастова група са най-активните около криптовалутите.

За милениъли обикновено се определят хората, родени в периода от 1980 г. до 2000 г. Те показват най-висок дял на познаваемост на Bitcoin, най-добре разбират криптовалутите и са най-големи оптимисти за техния успех. Те са и групата, която притежава най-много Bitcoin и е най-отворена към идеята да купува още Bitcoin.

27% от хората на възраст между 18 г. и 34 г. също така казват, че биха предпочели да инвестират $1000 в Bitcoin, отколкото в класически акции. Bitcoin се оказва предпочитан и спрямо недвижими имоти, злато и държавни ценни книжа.

Според анализатора Майкъл Лескраувает една от причините е финансовата криза от 2008 г. Тя беше първият по-сериозен досег на милениълите с последиците от подобни събития. Освен това те са хора, които са израснали с дигитални технологии, P2P и др. Всичко това променя начина им на мислене и те се чувстват по-комфортно и да инвестират в дигитални пари, смята анализаторът.

One thought on “Милениълите се оказват двигател на Bitcoin

  1. Милениълите според личните ми наблюдения са изключително тъпи “парчета”, нямащи представа от технологии, освен да ги ползват като маймуни в реализирана за тях обстановка. Това че напълно се доверявам в изследването в статията, но не и изводите за причините. Те нямат и базова представа какво е логика и процесор и кибер-сигурност, а гледат на всичко това като на черна кутия.
    По-горе говоря естествено за общия случай. Има си винаги изключения, както умни милениуми, така и тъпи не-милениуми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *