post

Старши директорът „Човешки ресурси“ на А1 ще работи за популяризиране на добрите практики в HR професията в днешната дигитална ера

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1, бе избрана за председател на новия Управителен съвет на Българска асоциация за управление на хора. Тя членува в общността на специалистите по човешки ресурси почти от създаването й, а от 2009 г. е член на УС и е член на Комисията по Сертифициране към асоциацията.

Миглена Узунова-Цекова е член на лидерския екип на А1 България от 2016 г., като от началото на 2019 г. под нейно ръководство преминава и администрацията на компанията. Работи в сферата на човешките ресурси от 20 години, като последните 12 години ръководи цялостната дейност по управление на хора в телекомуникационната компания.

Завършила е магистратура по „Английска  филология” в  Софийския университет със специализация  „Масови  комуникации”  и  MBA  програма  към Erasmus University в Ротердам.  Специализирала  е „Стратегическо управление на човешките ресурси“ в Cornell University в Ню Йорк, а наскоро завършва и коучинг програма на Columbia Business School, също в Ню Йорк.

Миглена Узунова-Цекова е носител на приза „HR мениджър на годината“ на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора за 2016 г.

„За мен е чест да поема тази отговорност и се ангажирам да оправдая доверието, което колегите ми гласуваха. В А1 ние вярваме, че управлението на човешките ресурси и създаването на бранд на добър работодател е един от най-критичните фактори, за да може една компания да просперира в днешната дигитална ера. Затова и моята цел е заедно с останалите членове на Управителния съвет е да покажем на бизнес лидерите в България колко важна е HR професията и да популяризираме всички най-добри практики в нея, които ще помогнат на бизнеса да се дигитализира успешно. Лично аз вярвам в силата на знанието и ще работя за подпомагане и на младите специалисти, които практикуват професията ни. Асоциацията е и ще бъде общност на професионалисти, които заслужават да бъдат разпознаваеми чрез приноса си както за гилдията, така и за обществото. Новият Управителен съвет ще работи и за подобряване на взаимодействието на Асоциацията с държавни институции, неправителствени и професионални организации чрез съвместни инициативи и общи цели,“ сподели Миглена Узунова-Цекова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *