post

В опит да противодейства на засилващата се втора вълна от коронавирус, правителството връща една от мерките, които въведе и миналата пролет – всички българи ще трябва да носят маски не само в закрити помещения, а и на открито. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред представители на медиите.

Мярката влиза в сила в четвъртък, 22 октомври и за сега не е ясно до кога. Припомняме, че за тази мярка се обявиха огромен брой лекари и медицински сестри у нас.

Вчера България отчете три негативни рекорда, свързани с разпространението на COVID-19. За първи път броят на новите случаи за един ден надмина 1000, общият брой на заразените надхвърли 30 000, а броят на жертвите достигна 1000. Това се случва в момент, когато в редица други европейски страни тези показатели се увеличават значително, а в някои държави като Чехия вече се говори за катастрофа.

Все още не е ясно как ще се развие ситуацията в България, но мнозина посочват, че мерки като носенето на маски и честото миене на ръцете могат да се окажат от важно значение за избягване на по-сериозни действия като затваряне на бизнеси и други, застрашаващи работни места.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *