post

Bitcoin продължава да бележи ръст на цената си, която вече е на ръба да прескочи и $12 000. Еуфорията около криптовалутата се завръща, което ще води до още ръстове и… голям глад за хардуер, съобщава CoinDesk.

Компанията Canaan Creative, която предлага “копача” Avalon, коментира, че резкият скок на цената на Bitcoin вече се е отразил на търсенето на специализирания компютър. Има недостиг, а нивото на наличности в складовете е ниско, тъй като дълго време нямаше чак толкова голямо търсене на такива машини.

Компанията коментира, че ако темпото се задържи, може да се повтори ситуацията от 3-тото и 4-тото тримесечие на 2017 г., когато търсенето беше три пъти по-голямо от предлагането. Производителите на хардуер се опитват да се възползват, като бързо предлагат нови модели с повече мощност.

Рискът обаче е налице, защото новият модел на Canaan например ще започне да се доставя чак през октомври. А в динамична среда като тази на Bitcoin, това може да се окаже доста далеч. Най-вероятно обаче рискът ще се окаже добре премерен, тъй като следващата година наградата за “миньорите” на Bitcoin ще намалее наполовина и именно сега е моментът за ударно “копаене” и събиране на виртуалната валута, когато това е все още по-изгодно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *