post

Основателят на софтуерната компания Oracle и един от най-богатите хора в света Лари Елисън ще влезе в борда на директорите на производителя на електрически автомобили Tesla. Заедно с него в ръководния орган ще бъде включена и Кейтлийн Уилсън – Томсън, която е мениджър в Walgreens.

Промените в борда на знаковата компания са част от споразумението на нейния главен изпълнителен директор Илън Мъск с американската Комисия по ценните книжа и борсите. Припомняме, че до него се стигна след разследването на регулатора, предизвикано от съобщение на Мъск в социалната мрежа Twitter, че може да свали Tesla от борсата, ако цената на акциите достигне 420 щ. долара.

Най-скъпият туит в историята доведе до споразумение между Tesla и Комисията по ценните книжа и борсите, в рамките на което компанията трябваше да плати глоба в размер на 20 млн. щ. долара, а самият Мъск – същата сума отделно. Освен това той трябваше да напусне председателския пост в борда на директорите, а в него да влязат двама независими членове. Именно това са Елисън и Уилсън – Томсън.

Лари Елисън е американски технологичен предприемач, съосновател на компанията за бизнес софтуер и бази данни Oracle. Към момента е петият най-богат човек в САЩ и десети в света със състояние от 54.5 млрд. щ. долара. Известен е със страстта си към яхтите и с участието си в някои от най-големите яхтени регати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *