post

Трайният спад на криптовалутите и криптоактивите е приключил. Криптопролетта вече е тук, обяви анализаторът и основател на Digital Currency Group Бари Силбърт.

В интервю за Bloomberg Силбърт заяви още, че големите амплитуди и нестабилността на криптовалутите са нещо обичайно. “Цената падна с 80% четири пъти. Но всеки път се връща до рекордно високи стойности. А като погледнем цената на Bitcoin, изглежда, че излизаме от криптозимата и влизаме в криптопролетта”, казва Силбърт.

Според него това ще увеличи интереса на финансовите институции към сектора. “Въпросът не е дали парите на финансовите институции ще влязат в този клас, а кога”, убеден е Силбърт. Той смята, че и инвеститорите реагират добре към пазара.

Силбърт смята, че причината за срива през 2018 г. се дължи на ICO манията през 2017 г. Тогава се наливаха огромни суми в различни токени, но над 90% от тях се провалиха. Инвеститорите се опитваха да си върнат загубите чрез продажба на Bitcoin, което срина цената. Въпреки затишието интересът остана и сега започва да се проявява все по-видимо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *