post

Facebook навлиза във финалната права на своя проект за разработка на криптовалута и съпровождаща я платформа, съобщава CoinDesk. Изданието прави обзор на развитието до момента, като се очаква GlobalCoin да стане реалност в началото на 2020 г.

Според няколко медии, включително Reuters и Le Temps, Facebook е избрала Женева за централа на проекта. Именно в Швейцария е регистрирана и дъщерната компания Libra Networks, чийто основен собственик е Facebook Global Holdings.

BBC пък съобщава, че криптовалутата ще се предлага заедно с платежна платформа в около дузина държави още от самото начало. Целта на компанията е да започне първите по-големи тестове на услугата още до края на тази година.

За сега Facebook не е коментирала темата официално. Очакванията са, че компанията ще направи това през лятото на отделно събитие. Тогава тя ще представи платформата и криптовалутата. Според първоначалните планове, те ще могат да се използват от потребителите да си пращат пари, както и да се приемат от търговци, като ще има и бонуси за плащания с криптовалутата. Най-вероятно услугата ще е кросплатформена, като няма да е само в рамките на Facebook, но ще се използва и от Messenger и WhatsApp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *