post

Китай създаде национална платформа за обучение в облачните състеми и започна да излъчва класове за началните училища, за да гарантира, че 180 милиона ученици в страната все още могат да продължат да се образоват. Това се случва, въпреки че училищата са затворени, посочва държавната информационна агенция Синхуа.

Новият учебен семестър, който трябваше да започне тази седмица, беше отложен за неопределено време като част от мерките за борба с коронавируса. Китайските власти насърчиха хората да останат у дома, за да помогнат за намаляване на разпространението му.

Иначе подходът към учениците се различава според възрастта. Часовете за основното училище се излъчват по един от държавните телевизионни канали в Китай. Всички младежи могат да използват онлайн учебна платформа, която има 169 урока, обхващащи 12 предмета за първата седмица, въз основа на националната учебна програма. Учителите ще продължават да актуализират платформата с нови материали, ако е необходимо.

Правителството е включило тримата най-големи телекомуникационни оператори в Китай – China Mobile, China Unicom и China Telecom – плюс технологични компании като Huawei, Baidu и Alibaba, за да архивират платформата с 90 терабайта честотна лента и 7000 сървъра, помагайки на учениците да я използват едновременно.

Около 600 000 учители пък използват услуга на живо, наречена Dingtalk, създадена от Alibaba, за провеждане на онлайн уроци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *