post

На фона на натиска на Пекин да превърне страната в център на влияние в областта на изкуствения интелект (ИИ) и да вгради технологията във всички аспекти на живота, някои китайски предприемачи отнемат започват да експериментират в нова област – секс куклите, съобщава Ройтерс.

WMDOLL, един от най-големите китайски производители на секс кукли, базиран в югоизточната провинция Гуандун, пусна на пазара кукли, „задвижвани“ чрез изкуствен интелект, още в края на 2016 г. Те предлагат функции, вариращи от прост разговор до движещи се очи, ръце и торс. Клиентите могат да персонализират своите кукли, като избират различни опции за външен вид, включително височина, прическа и цвят на очите.

ИИ функциите на куклите все още са много базови: те могат да отговарят на въпроси, но не могат да поддържат по-дълги разговори. Куклите използват речник, като се свързват с база данни, поддържана от китайския технологичен гигант Baidu.

Фирмата признава, че подобряването на характеристиките е било трудно, отчасти защото експертите не се интересуват от това да положат усилия в разработването на ИИ технология за продуктите за възрастни.

„Разбира се, ние не очакваме да направим куклите ни с изкуствен интелект като хора, все пак ние правим продукти за възрастни – коментира Лиу Динг, продуктов мениджър в WMDOLL. – Но със сигурност ще добавим по-модерни технологии… например да направим крайниците да се движат по-естествено.“

WMDOLL съобщава, че е продала над 20 кукли с изкуствен интелект, които са на цена между 1470 и 7350 долара, на фона на годишните им продажби от 20 000 кукли.

Компанията се надява, че куклите с изкуствен интелект ще заинтересуват клиенти в чужбина, включително тези в Съединените щати – износът съставлява 80% от продажбите на производителя, а половината от техните външни пратки отиват в Съединените щати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *