post

Според последните слухове Facebook отново ще се опита да навлезе в хардуерната ниша, този път със смарт часовник. Предните опити на компанията да създаде специализиран хардуер завършиха със смесени резултати. Въпреки, че Oculus Quest 2 не е нищо друго освен триумф, Facebook Portal не получи толкова възторжени коментари от рецензентите, а HTC Cha Cha със своя специален бутон Facebook, вече отдавна е забравен.

Може ли смарт часовникът на Facebook да успее? Ето какво знаем за него до момента:

Според източници на The Verge, датата на пускане на устройството е през лятото на следващата година. Ако това е истина, можем да очакваме часовника между юни и септември 2022 година.

Заслужава си да отбележим още, че това ще е само първата стъпка, компанията планира второ и трето поколение часовници. Цената на устройството ще е около 400 долара, а що се отнася до дизайна – той наистина звучи иновативно.

Слуховете предполагат, че дисплеят му ще може да се сваля, но не само за зареждане. Предната част на екрана ще има камера, предназначена за видео разговори, а на гърба му ще има 1080р камера с автоматичен фокус за снимки и клипове. Така сваляйки го, потребителите ще могат да използват пълните му възможности за заснемане и споделяне на съдържание в социалната мрежа.

Този гъвкав дизайн означава, че Facebook обмисля различни начини за носене на устройството. Два вътрешни източника твърдят, че компанията разговаря с трети страни за разработване на аксесоари за камерата, която ще може да се монитра като GoPro.

Носимото устройство ще се предлага в черно, бяло и златно – конвенционалните разцветки за смарт часовници. По-ранни доклади пък споменават, че той ще се фокусира върху съобщенията, фитнеса и здравето, което може да включва свързаност с други компании.

Смарт устройството ще работи с персонализирана версия на Android, но не с Wear OS. Нкои източници дори посочват, че Facebook работи върху собствена операционна система, която най-вероятно ще дебютира в следващите му версии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *