post

Малко са нещата, важни колкото качествения сън. Ако все по-често будувате в леглото, ако се събуждате недобре отпочинали или със схванати части от тялото, значи е дошъл моментът да смените матрака, върху който спите.

А щом сте стигнали до там, ние ви препоръчваме да разгледате модерните матраци с мемори пяна.

8 предимства за тялото от матраците с мемори пяна

Предлагат абсолютен комфорт и удобство

Мемори пяната е устойчив на температура чувствителен материал, който реагира мигновено на телесната топлина и теглото на човек. А знаете, че телесната ви температура оказва значително влияние върху качеството ви на сън. Затова, когато легнете върху матрака с пяна, той реагира не само на теглото и заема формата на тялото ви, но реагира и на вашата телесна температура. В момента, в който се отпуснете и тялото ви повиши температурата си, матракът става по-мек, за да ви осигури по-добър нощен сън. 

Предоставят удобство при спане във всички позиции

Тъй като матраците с пяна са проектирани да обгръщат всяка част на тялото, това ви позволява да спите удобно, без значение каква позиция заемате. Ако обичате да спите по корем, те ви осигуряват отлична лумбална опора и позволяват на гърба да се отпусне. Ако спите на една страна, мемори пяната поддържа раменете и ханша, поддържайки гръбнака в правилна позиция. А за тези от вас, които ако обичат да спят по гръб, полиуретановата пяна поддържа добре гърба и предотвратява болезнените точки на натиск.

Контролират праховите акари и са хипоалергенни

Праховите акари представляват сериозен проблем в домовете ни и са едни от основните причинители на алергични реакции и дори астматични пристъпи. За съжаление, структурата на традиционните матраци е  благоприятна среда за развитието на акари, като има изследвания, че в един такъв матрак могат да живеят и развиват над 10 милиона акари.

За разлика от традиционните продукти за сън, матраците с памет имат структура, която не позволява развитието на алергени. Този вид продукти се произвеждат от полиуретанова пяна, която сама по себе си представя влакна, които са по-плътни и имат свойството да предотвратяват събирането и размножаването на акари, причиняващи алергии.

Освен, че се справят успешно с акарите, матраците с памет предотвратяват натрупването на замърсявания и появата на специфични миризми.

Облекчават и предотвратяват болката

Матраците с мемори пяна осигуряват нужната подкрепа на тялото по време на сън, без да оказват никакъв натиск. Уникалната им структура спомага за  облекчението и намаляването на болките в областта на шията, кръста и гръбнака. 

Предлагат пълна свобода на движенията

Този вид продукти за сън поглъщат движенията, които правите по време сън, без да ги предават на спящия ви партньор. Това е едно от най-големите предимства на продуктите от мемори пяна и много двойки, които имат различни работни графици или просто спят по различен начин ги предпочитат тъкмо заради това им качество.

Изискват минимална поддръжка

Продуктите от полиуретанова пяна не се нуждаят от голяма поддръжка. Най-общо казано, за да ги поддържате в безупречен вид трябва да ги обръщате веднъж в годината (ако матракът е двусезонен) и от време на време да ги почиствате. 

Не провисват и не потъват

Най-новото поколение матраци с пяна се изработват от висококачествени адаптивни материали, които предлагат точното съчетание на твърдост и мекота. Благодарение на отворения си дизайн, можете да бъдете сигурни, че продуктът за сън с памет няма да провисне или потъне докато го ползвате.

Трайни и устойчиви са

И накрая, животът на матраците с пяна е средно около 10 години. Само за сравнение, традиционните матраци със средно качество издържат не повече от седем години.   

Финални думи

На пазара можете да откриете широка гама от продукти за сън , сред които можете да избирате. Но ако искате да спите удобно и непробудно и да се събуждате отпочинали, освежени и без болка, матраците с памет са вашето решение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *