post

В 20 часа българско време тази вечер Apple ще излъчи онлайн своето есенно хардуерно събитие. С какви продукти ще зарадва феновете си компанията? Най-очакван разбира се е iPhone 13, но той със сигурност ще бъде придружен от поне още няколко джаджи. Ето какво знаем до момента:

iPhone 13

Според слуховете и изтичанията и тази година ще видим общо четири модела iPhone 13 – iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Множество източници твърдят, че Apple най-сетне ще оборудва своите смартфони с Always-on дисплей. Така на заключен екран ще могат да се визуализират постоянно часа, датата и различни системни индикатори и известия. Друг популярен слух е този за 120 Hz дисплей при Pro моделите. Тези два елемента обаче неминуемо ще увеличат консумацията на батерия. Според някои източници увеличаването на капацитета й в новите модели iPhone ще е третата важна промяна тази година. Говори се и за сензор за пръстови отпечатъци под дисплея, но това може би няма да се случи в iPhone 13.

Освен тези подобрения, iPhone 13 ще получи подобрени ултрашироки камери в цялата гама, а що се отнася до софтуера се предполага, че компанията ще добави функция за автоматична астрография и портретен видео режим. Изненадващо наскоро се появи слухът за възможна сателитна връзка на новите iPhone 13, която ще позволи комуникация при липса на мрежово покритие и WiFi.

Що се отнася до дизайна на тазгодишните модели iPhone, те ще изглеждат много подобно на миналогодишните. Lightning портът ще се запази и в тази линия и със сигурност ще видим нова уникална разцветка. Освен това ще се увеличи дебелината на устройствата, заради по-мощната батерия, а магнитите на MagSafe ще са по-силни, за да предотвратят случайно подхлъзване при зареждане.

Apple Watch Series 7

Заедно с новите модели iPhone със сигурност ще видим и нова гама смарт часовници. Те ще са с по-големи размери и дисплеи и плоски ръбове, в тон с тези на смартфоните. Слуховете предполагат още по-бърз чип и актуализирана “свръх широколентова функционалност”, която ще подобри комуникацията на часовниците със смарт врати, брави и други устройства. Що се отнася до нови сензори и здравни функции, слуховете са противоречиви и не очакваме революционни промени.

AirPods 3

Сред очаквани устройства, които Apple ще представи довечера са и безжичните слушалки AirPods 3. Като дизайн те ще са подобни на AirPods Pro, но няма да предоставят функцията за активно шумоподтискане, твърдят повечето източници. За сметка на това  обаче, новите слушалки ще предложат подобрен чип и по-дълъг живот на батерията.

Дали Apple ще ни изненада с още нови джаджи и до колко всички тези слухове са верни, ще разберем само след броени часове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *