post

Протест пред сградата на Министерския съвет (МС) проведоха представители на кабелни оператори от малките населени места вчера. Причината за недоволството им е акцията на ГДБОП срещу разпространението на пиратско видео съдържание, която по думите им е довела до нарушение на сключени договори и до финансови загуби за фирмите.

Освен това операцията на ГДБОП е оставила без телевизия и интернет няколко града, което е затруднило и работата на местните институции като общини и банки, болници и медии, твърдят недоволните.

Националното сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 внесе отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с 10 конкретни искания, като едно от тях е да се предоставят равни условия за бизнес.

Припомняме, че на 13 юни ГДБОП обискира офиси на пет доставчици на интернет и кабелна телевизия, като по време на обиските беше отнета и техника. Кабелните оператори се заканват да заведат дела срещу държавата в Съда в Страсбург. Те настояват началникът на сектор “Киберсигурност” в ГДБОП Явор Колев да подаде оставка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *