post

Интерактивната карта на престъпността в столицата, за която Pixel Media вече писа, работи с пълна сила и от МВР представиха отчет, според който регистрираните джебчийските кражби, разпространението на наркотици и хулиганските прояви са се увеличили.

Въпреки тенденцията най-голям джебчийски кражби да се правят на територията на 1-во, 2-ро и 7-мо РУП в столицата, както и районите около и в големите молове, според директора на СДВР Младен Маринов тенденциите се менят постоянно и все още е рано да се каже къде са огнищата на престъпността.

„В никакъв случай не сме искали да нарочим квартали, които са бандитски и опасни за гражданите и най-малко да внушим, че тези квартали не стават за живеене. Напротив, тази статистика се променя постоянно. Последните месеци откриха още два мола, предстои откриване и на трети на Околовръстното, който ще е много голям, и съответно те ще се пренасочат към тези места и след два три месеца ще се очертае друг проблем.

Интерактивната карта на престъпността работи паралелно и с видеонаблюдението, което дава сериозни резултати в борбата с престъпността – най-вече с наркоразпространението и нелегалната търговия с акцизни стоки, отбеляза шефът на полицията, но допълни, че то струва много пари. Като положителни примери Младен Маринов посочи районите около джамията, и Женския пазар. Той обаче не отрече, че проблемът съществува, а играта на котка и мишка продължава.

С радост обаче можем да отбележим, че от МВР разчитат все повече на новите технологии за справянето с престъпността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *