post

След като дебютира на устройствата Samsung Galaxy в началото на миналия месец, функцията за прехвърляне на хронологията на чатовете между платформата на WhatsApp за iOS и Android вече се разпространява по-широко в екосистемата на Android. Вече можете да прехвърлите цялата история на съобщенията, включително и всички гласови бележки, снимки и клипове, от iPhone на устройство с Android.

Въпреки това, за разлика от телефоните Galaxy, където тя е достъпна за устройства с Android 10 и по-нова версия, тук функцията е ограничена до тези с Android 12. На практика това означава, че към момента е достъпна само за устройства Pixel, но Google посочва още, че скоро се появиха и нови смартфони, които стартират с последната версия на операционната система.

Както и преди, процесът на прехвърляне не е толкова лесен, колкото при други приложения за чат. Ще ви е нужен кабел Lightning към USB-C, за да свържете двата телефона и QR код, който трябва да сканирате, когато за пръв път настройвате новия си Android смартфон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *