post

Легендарният писател Стивън Кинг се скара с Илон Мъск заради идеята на новия собственик на Twitter да се плаща за социалната мрежа.

“20 долара на месец за една синя отметка? Майната ви, вие трябва да ми плащате. Ако това е истина, аз се махам!” – написа в профила си известеният американски писател по повод идеята на Мъск всеки профил да заплаща 20 долара за верификация.

Верификацията е сертификат за автентичност, който се получава след проверка на профила в Twitter. Този инструмент се използва главно от известните личности, чиито профили са застрашени от фалшификации.

На възмущението на класика на хорър литературата милиардерър отговори: “Все някак трябва да си платим сметките, Twitter не може да разчита само на рекламодатели. Какво ще кажеш за 8 долара?” Въпреки че отговор не последва, по-късно Мъск обяви: “До всички оплакващи се – продължавайте с оплакванията, но ще струва $8”.

Спорът предизвика огромен интерес сред потребителите, но и много шеги. Потребител на социалната мрежа написа, че Twitter е място, където човек с 200 милиарда долара и друг с 500 милиона могат да спорят за 12 долара.

Припомняме, че Мъск придоби Twitter преди по-малко от седмица и веднага започна да прави реформи. Мултимилиардерът разпусна борда на директорите на социалната мрежа и уволни предишния директор Праваг Агравал.

Най-богатият човек в света междувременно обяви радикални промени в мрежата, много нови услуги и дори възможност на потребителите да печелят от нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *