post

Милиардерът Илон Мъск е приел поканата на министъра на туризма и ще посети България догодина. Това съобщи самият Илин Димитров в профила си във Facebook.

Припомняме, че вчера министърът на туризма отправи покана към Мъск да посети страната ни, след като най-богатият човек хареса и коментира снимка на Белоградчишките скали в Twitter.

Наскоро придобилият социалната мрежа милиардер оприличи Белоградчишките скали с компютърна игра. “Бях сигурен, че това е в Elden Ring” – написа той под снимката на българския фотограф Владислав Терзийски.

Министър Димитров му отговори и отправи официална покана: “Скъпи, Илон, Снимката е от България! Каня Ви да видите това място (Белоградчишките скали). Ние разполагаме с много други уникални забележителности, като една от тях е и най-старото обработено злато в света, което е открито у нас. Елате да ги видите!”

По-късно министърът на туризма съобщи, че се очаква милиардерът да посети Белоградчик на 23 април. Това става ясно от резервация, направена от негови представители в ресторант, който е в близост до природния феномен.

Новината за евентуалното посещение на Мъск в България предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. В дискусията под реакцията му за Белоградчишките скали се включи и авторът на фотографията Владислав Терзийски с коментар, че това е едно от любимите му места за снимане, подходящо според него и за декор на “Игра на тронове”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *