post

ИКТ е сред най-бързо развиващите се и водещите сектори за привличане на инвестиции у нас. За България е голямо признание, че компания от световно ниво открива развоен център тук, това ще спомогне за утвърждаване на страната и София като регионален хъб в сектора. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в откриването на втория по големина и обем на предоставяните услуги ИТ развоен център, като част от световната структура за информационни технологии на Coca-Cola.

Центърът ще предоставя високо ефективни бизнес решения за компанията на глобално ниво. Чрез откриването на центъра се отварят нови 130 работни места, като се предоставят редица възможности за обучение, развитие и кариерно признание на новите служители.

Заместник-министър Борисов посочи, че секторът на информационните и комуникационни технологии е от водещо значение за способността на страната ни да привлича и задържа млади и високо производителни кадри. По думите му над 10 000 компании оперират в сектора, а оборотът на услугите в него се е увеличил с 300% за последните 7 години и достига 2,5 млрд. евро. Икономическият заместник-министър каза още, че иновациите, цифровата трансформация и дигитализацията са сред приоритетите на Министерство на икономиката и допълни, че ще продължи да се работи за подобряване на бизнес средата и  намаляване на  административната тежест за бизнеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *