post

Иван Ненков, управляващ директор на Софтуерния Университет пред Uchi.bg

Иван Ненков стартира своята кариера с B2B директните продажби в рекламната индустрия, където печели и работи с компании като VMware, ING, Novartis Bulgaria, Sirma Group и други. През 2014г. става част от екипа на Софтуерния университет, малко след неговото основаване, като поема и развива отделите по продажби, а след това маркетинг и бизнес развитие. Днес Софтуерният университет предлага цялостна програма по софтуерно инженерство, разработена с прякото участие на компаниите от IT сектора. Понастоящем Иван е управляващ директор на Софтуерния Университет (СофтУни) и отговаря за цялостното управление и развитие на компанията.

Защо взе решение да завършиш магистратура по иновации, предприемачество и финанси?
Тогава търсих цялостно решение, което да доразвие бизнес познанията и уменията ми в посока на създаването и управлението на бизнес, като за мен изключително важно бе възможно най-пряката връзка с реалната бизнес среда – работа върху реални проекти и бизнес казуси, срещи и менторство от бизнес практици, среда от мотивирани и амбициозни млади хора. За щастие, съвсем случайно се натъкнах на магистратурата, която отговори на всички мои изисквания. Обучението е изключително насочено към практиката, като по естествен начин ти позволява да развиеш някои основни умения като работа в екип, креативно и аналитично мислене, презентационни и комуникационни умения и др.

Полезен бизнес урок, който научих по време на магистратурата е….
Уроците, които получих по време на магистратурата са много, но може би най-същественият бе свързан с цялостното ми възприемане и отношение към бизнеса и предприемачеството. Започнах да гледам на това като на един непрестанен процес на развитие, изминаване на път, по който срещаш различни предизвикателствa, вместо само като на една крайна точка, до която трябва да достигнеш.

Четете цялото интервю в Uchi.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *