post

Microsoft вече разкри, че наследникът на Windows 10 ще бъде представен на 24 юни. Страницата за поддръжка обаче, беше актуализирана наскоро, за да отрази някои от предстоящите промени, включително и датата, когато компанията официалон ще прекрати поддръжката на Windows 10 Home и Pro версиите.

Страницата показва всички номера на версиите и изданията, както и датата на поддръжка. Така става ясно, че версиите Windows 10 Home и Pro ще бъдат актуализирани до 24 октомври 2025 година. В горната част на страницата се показва и важна бележка: “Microsoft ще продължи да поддържа поне един Semi-Annual канал на Windows 10 до 14 октомври 2025 година”.

Всъщност това не е непременно лоша новина. Очаквахме някои големи промени, включително някаква форма на редизайн, въпреки че тя ще е значително по-малка от тази при Windows 7 и 8. Windows 11 или както и да се нарича следващата версия на операционната система, вероятно ще включва заоблени ъгли, по-усъвършенстван потребителски интерфейс и някои значителни промени в търсенето и други основни части на системата. Тя най-вероятно ще се отърве от стария потребителски интерфейс и изскачащите прозорци на Windows 10.

Новата версия ще бъде представена следващата седмица – на 24 юни и тогава ще разберем какви изненади ни е приготвила компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *