post

На 15 май Европейската комисия одобри придобиването на издателя на игри Activision Blizzard от Microsoft за сумата от 68,7 млрд. щ. долара. Според представители на регулатора ангажиментите на Microsoft “означават значително подобрение на ситуацията за облачните игри в сравнение с настоящата”.

Одобрението на ЕС идва по-малко от три седмици, след като сделката беше блокирана от Органа за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA), заради опасения за облачните игри. Поглъщането среща съпротива и от Федералната търговска комисия на САЩ (FTC), която дори заведе дело с искане да блокира сделката.

Въпреки че все още ѝ предстои да убеди властите в САЩ и Обединеното кралство, към днешна дата сделката вече е одобрена от регулаторите в Саудитска Арабия, Сърбия, Бразилия, Чили, Япония и Южна Африка.

Microsoft обеща, че поредицата игри Call of Duty ще бъде достъпна за други платформи поне още 10 години. Тя пое ангажимент, че и други заглавия като World of Warcraft, Overwatch и Diablo също ще продължат да се развиват и да са достъпни за други платформи, а не само за собствената Xbox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *