post

Необичаното увлечение на Барт Янсен по превръщането на животни в летящи обекти започва през 2012 г. Тогава неговата котка е сгазена от преминаващ автомобил, но Барт не погребал своя любимец, а решил да го превърне в квадрокоптер. Това донася на холандеца мигновена известност, а сега той планира да създаде компактен вертолет от крава, пише Business Insider.

cow 2

Барт Янсен има в “портфолиото” си не само котка, но и “щраусокоптер”, сглобен заедно с Арен Белтман, който отговаря за електрониката и пилотирането.

cow 3

Творенията на холандците вдъхновили 13-годишен ученик, който създал “плъхокоптер”. На момчето помагали неговите по-възрастни приятели, които твърдят, че “светът има нужда от повече летящи животни”.

cow 4

Малко по-късно към хвърчащите животни е добавена и една реактивна риба – мъртва акула от местния зоопарк. Трябва да отбележим, че всички животни са умрели или от старост, или в резултат на заболяване.

cow 5

 

Мечтата на Янсен е да създаде летателен апарат (хеликоптер), който да издигне човек. За тази цел той смята да използва крава, в която спокойно се побира пилот. Какво ще се получи накрая – предстои да видим…

cow 6

Вижте още: Pixel Media в свободен полет с квадрокоптерите DJI Phantom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *