post

Доставките на iPhone 15 Pro Max може да се забавят в световен мащаб заради голямото търсене, твърдят последните слухове. Явно новата серия смартфони, която Apple представи миналата седмица, е получила голямо одобрение от феновете на марката, което респективно се отразява в повечето предварителни поръчки, които стартираха на 15 септември.

Въпреки че според официалната информация на Apple, доставките трябва да стартират на 22 септември, тези на iPhone 15 Pro Max се очертава да започнат едва в средата на ноември, сочи сайтът на компанията.

Журналистът Марк Гърман твърди, че сроковете за доставка на топ модела в серията, все повече се забавят – с до 8 седмици за Индия, 6-7 седмици за Китай и Канада и 7-8 седмици в Обединеното кралство. Забавянето важи както за доставки до дома, така и за получаване от магазина. Освен моделите Pro, забавяне има в доставките и на iPhone 15 Plus, които изостават с две седмици на някои пазари.

Вариантите Pro се произвеждат изключително в Китай, което означава, че няма друг начин за увеличаване на производството. Всичко това може да доведе до още по-големи забавяния на двата модела. Освен новата титаниева рамка и чипът A17 Pro, базиран на 3 nm процес, са предизвикателство за производството. Двата базови варианта пък се произвеждат в Индия и Виетнам, което смекчава проблема с доставката им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *