post

Лошите новини за iPhone продължават. Анализторската компания IDC обяви, че доставките на смартфона на Apple в Китай са паднали с 19.9% през последното тримесечие на миналата година.

Като цяло пазарът в Китай е имал тежко тримесечие, като се е понижил с 9.7%. По-голям губещ от Apple е Xiaomi с 34.9% спад. Huawei обаче отбелязва солиден ръст от 23.3%, а Oppo и Vivo записват по-малки ръстове, под 4%.

Основното внимание обаче се насочва към Apple. iPhone продължава да изпитва трудности и те изглеждат доста по-големи и задълбочени. Смартфонът на Apple е в траен спад, като дори и опитите за намаляване на цените изглежда не помагат. Те все още са твърде високи и отказват голям брой потребители в Китай, коментира IDC.

Междувременно Huawei има добра стратегия с двата си бранда (Honor и Huawei), като се насочва към по-голяма аудитория. Oppo и Vivo пък са пуснали свои телефони от висок клас, но на по-ниски цени от iPhone, което също привлича клиенти. Така за Apple става все по-трудно да се бори на китайския пазар, който е доста важен за нейното общо представяне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *