post

 

Покупката на автомобил втора ръка има своите привърженици, но и противници. Понякога това обаче може да не е въпрос на избор, а на възможности. Един от начините за купуване на автомобил е чрез търг. Има случи, в които дори големи търговци се явяват на подобни аукциони за изкупуване на коли в търсене на качествени модели, които могат да предложат след това.

В такива търгове могат да участват и физически лица, но е добре човекът, който купува автомобила да има предвид някои подробности.

Бъдете внимателни

Има случаи, в които на аукцион могат да се намерят качествени автомобили, но има и такива които са на практика непродаваеми. Затова е добре да се проучи автомобилът, за който ще се наддава, да се прочете внимателно описанието му и историята му.

Налични средства

Купувачът ще трябва да има пари в брой или одобрен заем, ако офертата му спечели. В случай, че става въпрос за заем, купувачът трябва да има готовност да покрие депозита. Не трябва да се забравя, че ще има данъци, такси за регистрация, налози.

Внимателен оглед

Нормално е когато се изложи един автомобил, той да бъде лъснат и полиран. Затова е важно да се търсят прикрити дефекти, за заличени следи от удар или издраскано. Освен това има всякакви маски и фолиа, които могат да направят дефектен двигател да изглежда чист и здрав. Ако купувачът не знае триковете, които продавачите могат да използват, за да скрият дефектите, е добре да заведат приятел, който има опит и може да намери тези прикрити несъвършенства.

Добре е да се действа разумно, а не емоционално. Ако една кола се харесва на пръв поглед, това не означава, че е идеалната. Желателно е да се проучи как е карана, на частно лице ли е принадлежала или на фирма, да се имат предвид годините й, била ли е сервизирана?

Освен това е много важно купувачът да спазва бюджета си, а да не се влияе от останалите хора на търга. Дори да започне голямо наддаване, не е добра идея да наддава състезателно, само за да вземе той автомобила, защото може да съжалява след това.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *