post

Страните от Г-20 възнамеряват да затегнат правилата на криптоборсите с въвеждане на стандарти против пране на пари и финансиране на тероризъм, съобщава CoinDesk. Ще се въведат по-строги изисквания за борсите, които ще трябва да положат повече усилия.

Сред новостите е не само задължение да потвърдят самоличността на потребителите. Освен това борсите ще трябва да си предават една на друга информация за потребителите, които обменят активи между различни борси и услуги за криптовалути. Изискването е същото, което има и към банките в момента.

Според Г-20 за момента криптоактивите не са заплаха за финансовата стабилност. Групата коментира, че съзнава големия потенциал на технологията, но е важно да се обърне внимание и на риска. Затова тя предпочита още сега да се въведат по-строги правила, които да увеличат сигурността. Г-20 изразява и намерение да продължи мониторинга, като призовава Борда по финансова стабилност и останалите регулатори да продължат да наблюдават сферата за потенциални рискове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *