post

AGON by AOC – една от водещите световни марки за геймърски монитори и IT аксесоари – представя AGON PRO AG344UXM – 34” (86,4 см) ултраширок монитор със спиращи дъха характеристики: MiniLED подсветка със 1152 зони на затъмняване, които постигат динамична картина от ниво DisplayHDR 1000, 170 Hz честота на опресняване, 1 ms GtG време за реакция за плавни движения и висока UWQHD резолюция (3440×1440) за подобрена яснота и детайли. Новият модел осигурява отлично потапяне в симулациите, състезателните и FPS игри, където допълнителната площ в областта на периферното зрение помага на играча. AG344UXM безпроблемно се справя с офис задачи и стрийминг, благодарение на наличната HDMI 2.1 и USB-C свързаност и вградения KVM превключвател.

Потапяне на много фронтове
AG344UXM разширява портфолиото AGON PRO, включващо монитори от висок клас за геймъри-ентусиасти, с този изключителен ултраширок модел. Със своята MiniLED подсветка AG344UXM предлага впечатляващото количество от 1152 затъмняващи се зони, които могат индивидуално да се осветяват или изключват за постигане на локални части от картината с плътно черно или пикова яркост от 1000 нита в един и същи кадър. Този висок динамичен обхват, който е сертифициран като VESA DisplayHDR 1000, значително увеличава възприемания контраст и създава реалистични изображения, представящи ослепителна слънчева светлина и дълбоки тъмни сенки едновременно, без да потиска тоновете в останалата част от кадъра. Със своят IPS панел с точно цветопредаване AG344UXM предлага широки зрителни ъгли от 178°/178°, 10-битова дълбочина на цвета и широко покритие от 99% на спектъра DCI-P3 и 100% на sRGB, което дава резултат под формата на изпъкващи и живи тонове, точно както са замислени от създателите на игрите.

AG344UXM принадлежи на най-високия клас продукти на AOC AGON PRO, който се стреми да предлага продукти, подходящи за години ползване, с върхови технологии, предназначени за легендите на геймърското общество. Със своята честота на опресняване от 170 Hz и 1 ms GtG време за реакция на бързия IPS панел AG344UXM е изключително сполучлив монитор за игри с плавна и гладка картина в бързите екшън заглавия и включва Adaptive-Sync технология, която премахва накъсването и насичането. Нещо повече, ултраширокият аспект запълва зрителното поле на потребителя и постига потапяне от следващо ниво.

Образцова гъвкавост
AG344UXM е истински претендент за титлата „универсален единичен дисплей за всякакви задачи“ – от забавления и игри до работа и продуктивност. Той включва DisplayPort 1.4 и новия HDMI 2.1 интерфейси и лесно може да бъде свързан към най-ново поколение GPU-та или последното поколение конзоли. В допълнение, AG344UXM има и USB-C конектор, който поддържа предаване на видео сигнал с честота на опресняване 170 Hz и 10-битов цвят, докато осигурява 90 W USB захранване. Това означава, че геймърските лаптопи и преносимите компютри от висок клас или мощни miniPC също могат да бъдат свързани към монитора, за да се възползват от неговата висока честота на опресняване през USB-C, докато биват захранвани и зареждани.

USB-C връзката е само част от USB докинг възможностите. AG344UXM разполага с 4-портов USB хъб с USB-B upstream порт. Доста практична е възможността включените към USB хъба на AG344UXM клавиатура и мишка да бъдат използвани за управление на различни устройства посредством KVM превключвателя – например лаптопа, свързан към USB-C порта и десктоп PC, свързано към USB-B порта, което спестява още един комплект периферия и поддържа работното място подредено. За да използва оптимално широкото хоризонтално пространство на екрана, AG344UXM поддържа и режим Picture-by-Picture.

Съвременните напреднали геймъри отлично знаят как да демонстрират своя талант в стриймове на живо или епични монтажи и все по-голяма част от тях стават и създатели на съдържание. За тази категория потребители AG344UXM е отличен избор. Ултраширокият аспект на екрана не само осигурява потапяне в игрите, но също повишава продуктивността в работните задачи. Времевата линия в софтуера за видео редактиране се вижда в много по-голяма част с един поглед. В ежедневните задачи две приложения се побират едно до друго на екрана, което подобрява многозадачната работа. Като алтернатива, допълнителното пространство може да побере прозорец за чат по време на стрийма или софтуера за стриймване заедно с вървящата игра. Предимството на съотношението от 21:9 на AG344UXM е много убедително при гледане на филми, чийто звук излиза през двата говорителя с мощност по 8 W, които са DTS-подобрени.

Поразителният дизайн на AG344UXM следва дизайнерския „език“ на линията AGON PRO с 3-странна безрамкова предна част и червени акценти на гърба, оценени с “Red Dot Design Award“. За още по-добро персонализиране RGB подсветката LightFX на задната страна може да бъде синхронизирана с друга периферия на AOC посредством софтуера G-Menu. По отношение на ергономията, стабилната метална стойка на AG344UXM предлага накланяне и завъртане, за да отговори на индивидуалните предпочитания на потребителите.

Екранните настройки на AG344UXM могат да бъдат управлявани с кабелното дистанционно QuickSwitch, 5-позиционният джойстик на гърба или вече споменатия софтуер G-Menu. Това позволява на потребителите да използват всяка от 6-те специални геймърски функции като AOC Game Color (насищане), Dial Point (мерник), FPS брояч или LowBlue режим.

AGON PRO AG344UXM ще бъде наличен от юли 2022 г. на препоръчителна крайноклиентска цена от 3609 лв. с ДДС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *