post

Най-големият фестивал за аниме, манга, японска култура и гейминг в България се завръща за единайсетото си издание на 3 и 4 септември. Aniventure 2016 събира поп- и субкултурните явления на Запада и Далечния изток в едно събитие посветено на аниме, манга, комикси, к-поп, бойни изкуства, видео и настолни игри, електронни спортове и много други.

Домакин на събитието отново ще е Inter Expo Center в София с още една зала и обща площ от 6500 кв.м. където се очакват 10 хил. фенове и 700 участници от цялата страна. По време на фестивала, който по традиция е част от Дните на японската култура, поле за изява получават професионалисти и талантливи млади хора, които творят в областта на изобразителното изкуство, изработката на костюми и аксесоари, модерния танц.

Най-грандиозната и дългоочаквана част от програмата е косплей шоуто, в което ще участват над 150 души, селектирани от близо 300 косплейъри, заявили желание да представят костюмите си. Освен тях, специални гости на събитието ще бъдат някои от най-добрите косплейъри от Италия, Полша и Украйна. Косплейът е изкуство, в което фенове на аниме, манга, комикси, видеоигри и филми се превъплъщават в любимите си герои с ръчно изработени костюми. Най-добрите от тях ще се борят за място на Eurocosplay – най-голямото европейско състезание за косплей.

Aniventure отново ще е домакин на гейминг турнирите Let’s Play с общ награден фонд от 25 хил. лв. В тях най-добрите играчи в страната ще се изправят един срещу друг, за да премерят сили по League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, StarCraft II: Legacy of the Void и много други. Част от гейминг програмата на събитието е и специално състезание по хитовата мобилна игра Pokemon Go. Клуб Nakama подготвя и специален кът за любимите на много поколeния ретро игри като PacMan, Super Mario и Duck Hunt.

Aniventure_2015_Cosplay-by-Victor-Minchev

Феновете на американските комикси у нас ще могат да се срещнат с един от най-добрите и комикс художници в света Алекс Малеев. Той е работил с издателства като Dark Horse, Image, DC и Marvel по истории за Batman, Avengers, Daredevil, илюстровани версии на романите на Стивън Кинг и много други. Художникът ще има специален панел на Aniventure 2016 по повод поредицата International Iron Man, която излиза на родния пазар.

Както всяка година Aniventure ще даде възможност за изява на най-добрите K-Pop групи от цялата страна, както и на дейни артисти, които ще бъдат част от специалната зона с щандове. В нея посетителите ще могат да намерят книги, комикси, фигурки, ръчно изработени изделия и много други сувенири. Най-талантливите посетители ще могат да се включат в арт конкурси, а за всички останали ще има серия работилници, писта за състезания с радиоуправляеми колички и зона за пилотиране на дронове.

Билетите за Aniventure 2016 се предлагат в мрежата на Eventim, както и на място и струват 20 лв. за един ден и 25 лв. за два дни. Всички подробности около събитието, както и най-новата информация за програмата на Aniventure 2016 можете да намерите в официалния сайт, във Facebook страницата http://facebook.com/nakamabg и във Facebook събитието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *