post

Twitter постави на пауза програмата си за проверка преди три години, след като отзивите за нея показаха объркване сред потребителите. През юни беше съобщено, че компанията е започнала работа по връщането й и, че планира да представи заявки за проверка в приложението си. В информацията се посочваше, че тази функция позволява на потребителите да кандидатстват за проверка на акаунта и да получат бадж. Сега Twitter потвърди, че верификационната й програма се завръща в началото на 2021 година.

Компанията посочи, че трябва да актуализира политиката за проверка с помощта на своите потребители и започва кратко проучване на проекта. В публикация в блога си Twitter пише, че работи с местни неправителствени организации и Съвета за доверие и безопасност, за да гарантира, че са предоставени възможно най-много перспективи. Компанията не само ще предложи нови баджове за потвърждение, но също така ще премахне тези от неактивните акаунти, според критерии за автоматично потвърждение, когато профилът е непълен, или многократно е нарушавал правилата.

Twitter признава, че много от потвърдените акаунти не би трябвало да са такива и планира да започне с автоматичното премахване на баджовете, за да рационализира работата си и да включи нови типове акаунти през 2021 година. Процесът на обществена обратна връзка вече стартира и ще продължи до 8 декември, след което компанията ще прегледа отзивите и ще обучи екипите си за новия подход, като целта е тази политика да бъде въведена на 17 декември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *