post

За първи път в България – Райфайзенбанк дава възможност за незабавно получаване на парите по карта, независимо коя българска банка е издател

Бързи преводи от дебитна или кредитна карта към картата на свой близък или приятел вече могат да правят клиентите на Райфайзенбанк (България). Услугата се предлага за първи път у нас и е уникална с това, че парите постъпват незабавно по картата на получателя, независимо от коя банка в България е издадена.

Изпращачът, клиент на Райфайзенбанк, може да преведе парите за секунди, лесно и приятно, от всяко място и по всяко време на денонощието само с няколко клика в дигиталния портфейл RaiPay. Услугата, позната като Р2Р (Peer to Peer), е без аналог на българския пазар, защото не е нужно получателят да ползва RaiPay.

„Продължаваме да създаваме удобства за нашите клиенти като въвеждаме иновации и развиваме функционалностите на дигиталните ни продукти. RaiPay вече не е просто дигитален портфейл, а хъб за дигитално ползване на средствата. С него може да се плаща безконтактно само с телефон в магазина, да се потвърди плащане с пръстов отпечатък при пазаруване в интернет, да се следи наличността и трансакциите по карти в банката, а вече и да се правят преводи по карта, дори и към клиенти на други български банки. Лесно, бързо, удобно и уникално за българския пазар“, казва Мариела Атанасова, директор Индивидуално банкиране в Райфайзенбанк (България).

Бързите преводи по карта са много удобни в редица ситуации от ежедневието като поделяне на сметка в заведение между приятели, при плащане на наем и поделяне на разходи за битови сметки между съквартиранти, преводи към родител или дете, връщане на взети пари назаем, плащане на приятел, който е купил общ подарък, билети за кино, мач или изложба, плащане на стоки втора употреба от друго лице и т.н.

До края на юни всички бързи преводи към карта чрез RaiPay са без такса. Това ще остане така и след този период, ако картата на получателя е издадена от Райфайзенбанк.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *