post
След тазгодишния изключително успешен Aniventure Comic Con, на който дойдоха над 20 000 посетители, ще ви срещнем с някои от най-интересните участници в събитието. В следващите редове ще се запознаете с Цвети, която е активна косплейърка и фенка на рисуването и други форми на изкуство.
Въпрос: Би ли се представила с няколко думи?
Отговор: Казвам се Цвети, на 26 години съм от София.
Въпрос: Защо реши да се занимаваш с косплей?
cosplay Cveteto 2Отговор: Обичам изкуството, рисуването, креативността и всичко собственоръчно направено. Винаги съм се възхищавала на това умение, на ентусиазма и търпението на хората, занимаващи се с косплей. Исках и аз да направя мой костюм и да се превърна в любим герой.
Въпрос: От колко време се занимаваш и кои са ти най-силните участия до сега?
Отговор: Занимавам се от скоро. Имам само един костюм, който направих за около два месеца с много усислия и за мое огромно щастие беше оценен от журито на Anniventure Comic Con 2017.
cosplay Cveteto
Въпрос: Как се включи в последния Aniventure Comic Con?
Отговор: Подготвях първият си костюм с идеята да го представя на това събитие. Почти всяка година съм присъствала, но само като публика.
Въпрос: Какво мислиш за събитието?
Отговор: Много силно събитие. Беше много мащабно и много добре организирано. Имаше за всеки по нещо и хората определено си изкараха чудесно.
cosplay Cveteto 3
Въпрос: Какво ти е мнението за българската аниме / манга / косплей общност и какви са очакванията ти за бъдещето?
Отговор:  Според мен се развива все повече и повече в България и добива полулярност. Хора, които до сега не са чували за аниме, манга и косплей, вече добиват представа какво е това и го оценяват като изкуство. Косплейърите се залавят с все по-сложни костюми, защото има много грандиозни събития, на които да се изявят и да бъдат оценени за усилията, които са положили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *