post
След тазгодишния изключително успешен Aniventure Comic Con, на който дойдоха над 20 000 посетители, ще ви срещнем с някои от най-интересните участници в събитието. В следващите редове ще се запознаете с Цвети, която е активна косплейърка и фенка на рисуването и други форми на изкуство.
Въпрос: Би ли се представила с няколко думи?
Отговор: Казвам се Цвети, на 26 години съм от София.
Въпрос: Защо реши да се занимаваш с косплей?
cosplay Cveteto 2Отговор: Обичам изкуството, рисуването, креативността и всичко собственоръчно направено. Винаги съм се възхищавала на това умение, на ентусиазма и търпението на хората, занимаващи се с косплей. Исках и аз да направя мой костюм и да се превърна в любим герой.
Въпрос: От колко време се занимаваш и кои са ти най-силните участия до сега?
Отговор: Занимавам се от скоро. Имам само един костюм, който направих за около два месеца с много усислия и за мое огромно щастие беше оценен от журито на Anniventure Comic Con 2017.
cosplay Cveteto
Въпрос: Как се включи в последния Aniventure Comic Con?
Отговор: Подготвях първият си костюм с идеята да го представя на това събитие. Почти всяка година съм присъствала, но само като публика.
Въпрос: Какво мислиш за събитието?
Отговор: Много силно събитие. Беше много мащабно и много добре организирано. Имаше за всеки по нещо и хората определено си изкараха чудесно.
cosplay Cveteto 3
Въпрос: Какво ти е мнението за българската аниме / манга / косплей общност и какви са очакванията ти за бъдещето?
Отговор:  Според мен се развива все повече и повече в България и добива полулярност. Хора, които до сега не са чували за аниме, манга и косплей, вече добиват представа какво е това и го оценяват като изкуство. Косплейърите се залавят с все по-сложни костюми, защото има много грандиозни събития, на които да се изявят и да бъдат оценени за усилията, които са положили.

One thought on “Българското косплей общество се развива все повече

  1. Имам въпрос. Бихте ли ми помогнали?
    Изпратихте
    Аз се опитвам да направя Luffy Gear 5
    Какви са най добрите материали за Облаците

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *