post

Български отбор спечели преди ден World Electronic Sports Games 2018 в Китай – турнир, придобил статут на световното първенство по видеоигри. В тима на Windigo Gaming участват и украинци, но по същество той е български.

Дисциплината или с други думи играта, в която българските младежи са световни шампиони, е популярният шутър Counter-Strike: Global Offensive.

На финала отборът ни е излязал в състав Георги SHiPZ Григоров, Камен bubble Костадинов, Виктор v1c7oR Дянков, Валентин poizon Василев, както и играещият треньор Александър Нетреба от Украйна.

Младежите са прибрали и впечатляващите 500 000 щ. долара от наградния фонд, който е бил на обща стойност 890 000 щ. долара. Достатъчна сума, за да могат да затворят устата на родители и близки, ако някой реши да се изцепи “Стига си играл, ами си намери работа”.

Отборът Windigo Gaming съществува от 2017 година. Турнирът World Electronic Sports Games е организиран от китайската Alisports, част от конгломерата Alibaba и се е провел от 11 до 17 март с участието на общо 32 отбора, разделени в осем групи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *