post

1 млн. гледания в You Tube.Тoва е целта, която си поставят авторите на на бъдещия български анимационен сериал „Златната ябълка“ , чийто трейлър вече е в интернет. Подкрепата на световната интернет аудитория ще даде основание на авторите да преговарят с големи анимационни компании и разпространители, да ги убедят да инвестират в реализацията на целия проект.

Бъдещата анимационна поредица „Златната ябълка” (The Golden Apple) e авторски приключенски сериал. Стъпвайки върху народни мотиви и легенди, анимационният проект показва България в положителна светлина. Визуалният стил и музиката на сериала ще включват традиционни и адаптирани фолклорни мотиви, съобщават от webcafe.

Авторите на сериала са вдъхновени от идеята да пресъздадат българската идентичност със съвременни дигитални технологии и да я популяризират по целия свят.

Екипът на сериала, „Златната ябълка“ са аниматори, които работят в базирано в облака студио „Змей“ (без физически офис, изцяло онлайн), обединява 25 души от 6 страни. Младите български аниматори са завършили престижни университети в чужбина и участват в проекти на големи анимационни компании от Европа и Америка. В свободното си време работят на доброволни начала по спечелилата сърцата им „Златна ябълка“.

Цел на проекта е и да спомогне за връщане на талантливи български аниматори обратно в България. Успехът на „Златната ябълка“ може да привлече инвеститори, да сложи началото и на други анимационни проекти и дългосрочни ангажименти, да доведе утвърдени чуждестранни аниматори у нас, които да работят съвместно и да предадат опита си на своите български колеги, вярват авторите.

 

 

Целият екип работи на доброволни начала, като инвестира време и усилия в проекта, защото за тях той е кауза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *