post

Wearable (носимите) устройства набират бързо популярност през последните месеци с появата на все повече часовници, очила и други свързани аксесоари. А най-новият писък на модата в този сегмент се оказват … биотехнологичните татуировки.

Изобретението е на стартъпа Chaotic Moon. Неговият екип използва за целта електропроводима боя и сензори, които извличат информация за различни жизнени показатели на тялото, върху което е татуировката.

Те се съхраняват на миниатюрен чип, който може да осъществява мониторинг на сърдечния ритъм, кръвното налягане, телесната температура и много други показатели. Или с други думи – комбинация между технологиите за мобилна медицина и субкултурата за носене на татуировки.

За сега продуктът е в бета версия и още не се използва от клиенти. Когато това стане обаче, от компанията очакват да променят много неща. Биотех татуировките ще могат да спомагат за откриване на изгубени деца, за проследяване на здравните показатели на войници, спортисти или работници и дори за разплащане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *