post

Батерията на смартфона или ноутбука издава действията на потребителя. С помощта на данните за нея, сайтовете могат да разпознават потребителя и да проследяват неговото движение по страниците даже в режим “инкогнито” на браузъра. Такава възможност предоставя HTML5, в спецификациите на който има Battery Status API, предаващ информация за батерията на устройството на уеб сайта.

Тази информация е необходима на сайтовете, за да могат те да се адаптират към нивото на заряда на потребителското устройство, например да изключат флаш-банерите, като по този начин се намалява натовареността на устройството. Нивото на батерията в проценти и времето за разреждане в секунди се предава на всеки 30 секунди, а след това сайтът може да следи конкретния потребител по своите страници.

Ако се изчисли точния капацитет на батерията, на устройството може да му се зададе уникален ID, който ще се следи при всяко следващо посещение в сайта, твърдят специалисти по безопасността от Франция и Белгия.

2 thoughts on “Батерията на смартфона може да се използва за следене на потребителите

  1. Pingback: Хибридни батерии с програмно управление увеличават времето за автономна работа на устройствата | Pixelmedia.bg

  2. Pingback: Създават хибридни батерии с програмно управление | Pixelmedia.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *