post

След като Европейската комисия реши смяната на времето да бъде отменена през 2019 г., а всяка държава сама да решава на лятно или на зимно часово време да остане, е време да направим своя избор. Сега държавата проучва нагласите ни и пита лятно или зимно часово време предпочитаме, а своите предпочитания можем да заявим на правителствения портал www.euaffairs.government.bg.

Впечатление прави, че въпросът в анкетата не е зададен достатъчно ясно. Въпросът всъщност се отнася повече до това дали изобщо сме съгласни за прекратяване на сегашната практика със смяната на времето, а не дали предпочитаме зимно и лятно.

Привържениците на отказа от тази постоянна смяна твърдят, че преминаването от едно време към друго е стрес за организма и причинява сериозен дискомфорт по време на адаптацията. Тези, които са срещу решението, казват, че нямат проблем с това през лятото да се стъмва късно, а в зимните сутрини “да не стават през нощта”. Много учители и родители са на това мнение.

Срокът за гласуване е до 11-ти октомври. България, както и останалите страни от ЕС, трябва да обявят избора си до март 2019 г. Очакваме да разберем какво е вашето мнение по темата в коментарите по-долу!

5 thoughts on “Анкетата на Pixelmedia.bg: Лятно или зимно часово време предпочитате?

  1. Крайно време е да се спре тази вредна практика да се сменя часа през лятото и зимата. Не виждам нищо полезно в това два пъти годишно да се налага да променяме начина си на живот, заради нея. Придпочитам лятното часово време да си остане за постоянно.

  2. Аз съм на мнение, че смяната на времето трябва да остане непроменено. То е нужно, за да разполагаме с повече слънце през зимните месеци, когато денят е мразовит и кратък.

  3. Да се спре местенето на стрелките – то нарушава ежедневния ритъм на хората и води до проблеми със здравето в дългосрочен план! Освен това създава голямо неудобство и е предпоставка за ставането на грешки и недоразумения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *