post

Няколко от големите американски банки през последната седмица са регистрирали значителен ръст в броя на кибератаките към компютърните им системи, пише електронната версия на „Уолстрийт джърнъл“.

По данни на изданието става въпрос за „Банк ъф Америка“, „Ситигруп“, „Джей пи морган чейс“ и „Уелс фарго“. По всяка вероятност „хакерите търсят слабите места в компютърните мрежи“ на въпросните компании. Федералните власти, включително представители на Министерството на финансите на Съединените американски щати, са препоръчали на ръководството на банките да вземат извънредни мерки срещу опити за незаконно проникване в системите им.

Един евентуален несанкциониран достъп до информацията в базите данни на въпросните финансови институции може да доведе до дестабилизация на пазарите.

В доклад, изготвен от организацията Cyber Threat Alliance, (CTA) се отбелязва, че през последната година хакерите все по-често прибягват до използване на специални вредоносни програми, които им позволяват да използват чужди компютри за незабелязано генериране на криптовалути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *