post

 

Жител на Атланта, щат Мичиган е обвинен в неправомерно разпространение на копия на Windows XP Professional и Office 2003 Professional. По данни на министерството на правосъдието на САЩ, 49-годишният Брус Алън Едуард е купувал пиратски софтуер в Сингапур и Китай, след което го е продавал чрез eBay като е изпращал дисковете чрез пощенската служба.

С тази противозаконна дейност мъжът се е занимавал от май 2008 до септември 2010 г. За това време той е продал над 2500 копия от софтуера на Microsoft и е спечелил от своята дейност $140 000 при обща пазарна цена на софтуера $1,2 млн.

Ако американецът бъде признат за виновен, заплашва го глоба в размер на $1,5 млн и 45 години затвор. Освен това, може да му бъдат отнети придобитите по незаконен начин средства и имущество, което което Едуард е използвал за своята дейност.

По последни данни, пиратството в САЩ продължава да намалява, но около 31% от компютърните потребители признават, използват нелегален софтуер. В Business Software Alliance считат, че обемът на този софтуер в САЩ се оценява на 10 млрд долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *