post

Британското подразделение на Амазон (Amazon) съобщи днес, че открива нов център за обработка на поръчки в Ръгби, Централна Англия, като прибавя още 400 работни места към вече съществуващите 2500 в този район, предаде Ройтерс.

Ръгби ще бъде четвъртият център за изпълнение на поръчки на Амазон в региона.

Компанията откри и нов офис в Сиатъл , наподобяващ дъждовна гора, надявайки се новата среда да стимулира нови идеи у служителите.

Градовете в Северна Америка се конкурират кой да стане дом на втората централа на Амазон, а същевременно най-големият онлайн търговец разширява основния си административен комплекс в Сиатъл. Офис кулите на компанията и луксозните места за хранене заемат мястото на складове и паркинги в сиатълския квартал Саут лейк юниън. Сферичният комплекс, който официално отваря врати за служителите във вторник, е венецът на десетилетното развитие на кампуса.

Три сферични стъклени купола приютяват около 40 000 растения от 400 вида. Амазон се надява, че богатата на зеленина околна среда ще позволи на служителите да размишляват или пък да имат случайни срещи, които да пораждат нови идеи и планове.

Пространството прилича повече на оранжерия, отколкото на типичен офис, с алеи и нетрадиционни конферентни пространства със столове.
Амазон е инвестирал 3,7 милиарда долара за сградите и инфраструктурата в Сиатъл от 2010 година до лятото на 2017 година.

Компанията посочи, че очаква да инвестира над 5 милиарда долара в изграждането на втората си централа и да създаде 50 000 работни места.
По-рано този месец концернът за онлайн търговия отдели 20 от общо 238 кандидати за втората централа. Финалистите, от Бостън и Ню Йорк до Остин в Тексас, общо взето са мегаполиси, които могат да привлекат високообразовани технологични таланти.

Амазон обяви намеренията си за втората централа през лятото миналата година, като се очаква да избере победителя по-късно тази година.
Сферите ще станат част от туристическите обиколки в комплекса на Амазон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *