post

Една от новите AI функции на серията Pixel 6 е Magic Eraser. Тя дава възможност да се премахнат нежелани обекти от вашите снимки.

По ирония на съдбата обаче, последната актуализация до версия 5.67 на приложението Google Photos по някакъв начин накара самата функция Magic Eraser да изчезне за някои потребители. Те се оплакаха във форумите на Reddit, че функцията вече не се визуализира в менюто с инструменти за редактиране на снимки на Pixel 6 и 6 Pro.

Не е ясно какъв бъг е довел до изчезване на Magic Eraser, но добрата новина е, че Google обяви, че поправката е на път. Пред The Verge говорителят на компанията Алекс Морикони заяви, че търсачката “идентифицира проблем в началото на пускането на най-новата актуализация на Photos и скоро ще предостави решение”.

Всъщност не всички собственици на новите модели Pixel 6 и Pixel 6 Pro са засегнати от бъга и част от тези, които не са, просто не са получили ъпдейта до версия 5.67 на Google Photos. Ако все още не сте актуализирали приложението, не го правете, докато Google не пусне следващата му версия, ако не искате да изгубите една от най-промотираните нови функции на своя телефон, която разчита на машинно обучение и AI и зависи от новия чипсет Tensor.

Освен това Google трябва да пусне софтуерна актуализация, за да отстрани проблема с мигащия екран и да премахне някои грешки, свързани със скенера за пръстови отпечатъци на Pixel 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *