post

 

 

Wiener Privatklinik, една от най-големите, частни болници във Виена, внедри най-съвременните решения в телемедицината, за да гарантира непрекъснатостта на медицинска помощ, предоставяна на българските пациенти по време на настоящата епидемична обстановка. За тази цел, болницата открива Онлайн здравен център на Wiener Privatklinik  – виртуален медицински център, който предлага видео консултации от медицински светила в множество различни области на своите пациенти.

Онлайн видео консултациите ще се извършват от лекуващите лекари на Wiener Privatklinik в множество  различни сфери на медицината: вътрешна болести, съдова хирургия, обща хирургия, гастроентерология, неврохирургия, неврология, неврология, ортопедия, диабет и хранене, ревматология, УНГ, гинекология, дерматология, травматология и др. Цялостният процес се координира и организира от персонален мениджър, който отговаря на всички въпроси, които пациентът има относно избора на правилния за него лекуващ лекар, както и относно техническите особености и процеса на участие във видео консултацията.

На разположение на международните пациенти на Wiener Privatklinik са осем персонални мениджъри, владеещи английски, немски, румънски и руски език, които помагат за улесняването на цялостния процес за пациентите. Те ще предлагат индивидуални съвети на всеки един пациент и ще приемат медицински изследвания в електронна форма, които да бъдат предадени за мнение на лекуващите лекари във Виена. След това, пациентът ще бъде информиран за датата и часът, в които ще бъде насрочена видео консултацията със съответния лекар. При необходимост, специалистите ще оценяват повторно анализите, извършени в страната.

С цел подобряване на пациентското изживяване в създадена възможност за бързо и лесно онлайн заплащане, а консултацията се провежда през видео платформа, отговаряща на всички международни стандарти за сигурност.

Записванията за консултации се извършват с помощта на персоналните мениджъри от Wiener Privatklinik, директно чрез платформата Онлайн здравен център на Wiener Privatklinik или на имейл адрес info@wpk.at.

„В настоящата епидемиологична обстановка, която усложнява пътуването на български пациенти до Виена, ние искаме да помогнем на тези, които биха искали да се възползват от експертизата на нашите лекари и решението за това е телемедицината. Чрез онлайн видео консултациите можем да продължим да предоставяме на пациентите възможността да се свържат с нашите експерти и да получат тяхното медицинско мнение и съвет, независимо от състоянието на пациентите и тежестта му. Консултациите ще се извършват възможно най-бързо и само, ако лекуващият лекар може да осигури същото високо ниво на професионализъм,“ казва Ема Хафнер, Ръководител отдела за маркетинг и международни пациенти във Wiener Privatklinik.

Болницата Wiener Privatklinik осигурява диагностика и лечение в над 30 сфери на медицината и разполага с 9 специализирани центъра по онкология, спортна медицина, травматология, сърдечносъдова медицина, ортопедия, периферна нервна хирургия, обща хирургия, хирургия на костен тумор, гастроентерология и хематология, интервенционална радиология и микротерапия. Повече от 250 от най-добрите лекари в Европа работят в кампуса на болницата, демонстрирайки блестящи резултати в техните области.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *