post

Без прорез, без отвор, без изскачаща, или преобръщаща се камера. Вместо това ZTE постигна това, което мнозина смятаха за “светия Граал” при смартфоните – камера под дисплея. Компанията представи ZTE Axon 20 5G, без да обяви цена, или дата на пускането му на пазара. Устройството разполага с 6.92 инчов FHD+ OLED екран със съотношение 20.5:9 и поддръжка на 10-битова дълбочина на цветовете и цялата цветова гама DCI-P3.

ZTE твърди, че е създала камера с пет основни технологии. Първата е материал, който чрез комбинация от органичен и неорганичен филм позволява много светлина да достига до сензора. Втората и третата са компоненти с двойно управление и уникална схема на драйвер, които работят в тандем за синхронизиране на дисплея и избягване на смущения. Системата също така използва и специална матрица, която поддържа пикселите и като разширение показва ефективност на дисплея, докато превключва между фотография и редовна употреба. И накрая ZTE е създала специален алгоритъм за подобряване на снимките от камерата под дисплея.

В прессъобщението компанията потвърди, че Axon 20 5G ще е с дебелина 7.98 мм, почти идентичен с Galaxy S20 и ще се захранва от батерия с капацитет 4220 mAh, която поддържа 30W бързо зареждане. В задната част на телефона се помещава 64 мегапикселова камера, която може да заснема 4К видео при 60 кадъра в секунда, както и HDR клипове и “супер нощни сцени”. На гърба има още много стъкло, но не е ясно какво се крие под него. Не стана ясно също така и с колко оперативна и вградена памет разполага устройството, дали е водоустойчиво и прочие подробности, които ще научим когато бъде пуснато на пазара. Цветовите опции обаче са черно, синьо, лилаво и оранжево.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *