post

Едва ли е пресилено да кажем, че това е годината на Zoom – платформата за видеоконферентни разговори, която напоследък милиони хора по света използват за да си провеждат фирмени срещи, онлайн учебни часове и дори – да провеждат виртуални венчавки в условията на пандемия.

От екипа зад приложението изглежда са решили да капитализират нарастващата му известност с нова услуга, позволяваща провеждането на платени онлайн събития с билети. Тя се нарича OnZoom и е интересна възможност за потребителите на платформата да монетизират своите виртуални прояви.

Освен това платформата ще позволява на потребителите да откриват нови събития, семинари, уъркшопи и т.н., както и да се включват в предпочитаните от тях. Заплащането ще става директно чрез кредитна карта или платформи като PayPal, а сред възможностите ще бъде също да купим билет за наш приятел или роднина.

В момента услугата е в етап на бета тестове, който ще продължи до края на тази година. До тогава Zoom няма да събира комисионни от продадените билети.

Припомняме, че неотдавна и Google пусна подобно приложение – Fundo, което също позволява организирането на платени онлайн събития от потребители на YouTube. Появата на повече такива услуги със сигурност е добра новина за изстрадалия през последните месеци event management пазар, който беше ударен изключително сериозно от коронавируса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *