post

Стрийминг услугите са на гребена на вълната, а Google не може да си позволи да изостава. Именно заради това, компанията представи два нови продукта – YouTube Music и YouTube Premium, които ще ви осигурят достъп до изобилие от съдържание без реклами, включително и оригинално такова на YouTube.

YouTube Music стартира на 22 май, а Google обясни в публикация в своя блог, че новата услуга за стрийминг на музика е създадена, за да „направи света на музиката по-лесен за изследване и по-персонализиран от всякога“. Чрез нея ще получите достъп до официални песни, албуми, плейлисти и радио предавания, както и огромен каталог ремикси, изпълнения на живо и клипове, които не можете да намерите никъде другаде, при това организирани и персонализирани. Това означава, че компанията ще направи известно събиране на данни във фонов режим, за да ви препоръча музиката, която харесвате. Тя ще е безплатна, стига да нямате нищо против рекламите, а YouTube Music Premium, която ги премахва струва 9.99 долара на месец, но ще я получите безплатно, ако сте абонат на Google Play Music.

YouTube Music ще е налична от вторник в САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Мексико и Южна Корея, докато за Австрия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Норвегия, Русия, Испания, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство, това ще стане факт по-късно.

Въпреки, че звучи объркващо, YouTube Premium не е едно и също с YouTube Music Premium, въпреки че в нея се включва и тя. Това е новото име на YouTube Red, текущата абонаментна услуга на цена от 9.99 долара, която включва фонов и офлайн достъп без реклами до YouTube и YouTube Originals в допълнение към YouTube Music Premium и за нея ще трябва да плащате 11.99 долара всеки месец, ако не сте абонат на YouTube Red. Тя ще се разпространи на същите пазари, посочени по-горе, следвайки същия график.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *