post

Официалното приложение YouTube за iOS ще получи нова тъмна тема, която ще направи употребата му през нощта много по-приятна за окото и освен това ще спомогне за подобряване живота на батерията.

iOS винаги е била ярка операционна система, а потребителите отдавна искат въвеждането на тъмна тема, която въпреки слуховете всяка година, все още не е налична. Разработчиците на приложения обаче добавят свои собствени такива.

Новата версия на YouTube 13.01.5 има опцията за активиране на тъмна тема в настройките си, която променя интерфейса му. Малката подробност обаче е, че не всеки може да види тази опция, тъй като компанията все още я тества с избрани потребители. За Android тази настройка все още не е налична, но можем да допуснем, че ако не бъдат открити проблеми с нея, тя скоро ще достигне да повече потребители. От вчера актуализацията 13.01.5 вече е налична и в българския App Store, но настройката се появява само при част от потребителите.

Всъщност тъмният режим би бил най-полезен за iPhone X, който със своя OLED екран, за разлика от останалите модели, изисква по-малко енергия при показване на тъмни изображения. Това е и причината, поради която при Apple Watch имаме преобладаващо тъмен потребителски интерфейс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *