post

В последно време видео обажданията са все повече на фокус, тъй като милиони хора по света си остават у дома. WhatsApp тества своята платформа, която до сега можеше да поддържа видео разговор с до четири души, в опит да удвои това число.

Според WABetainfo, WhatsApp е на път да въведе възможността за осем участници в групови гласови и видео разговори, въпреки че всички те ще се нуждаят от най-новата iOS, или Android версия. Ще има два начина за провеждане на разговора – или като отворите група и натиснете бутона за повикване, ако тя има повече от четири участници, ще получите запитване на кои контакти искате да позвъните. Или можете да натиснете “ново групово повикване” в съответния раздел и да изберете контактите, с които искате да говорите. Независимо от начина, който сте избрали обаче, няма да можете да включите хора, ако те не са вече запазени в списъка с контакти в телефона ви.

Очевидно WhatsApp никога няма да може да се конкурира със специализирани платформи за видео обаждания, но с увеличението на лимита за групови разговори ще улесни приятелите да поддържат контакт по време на кризата с коронавируса. Опцията все още е във фаза на бета тестове, но това сигнализира за намерението скоро да бъде по-широко разпространена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *