post

Verizon се съгласи да продаде Tumblr на собственика на WordPress – Automattic Inc. За момента стойността на сделката остава в тайна.

Verizon, която за първи път придоби Tumblr през 2017 г., след като закупи Yahoo, започна да говори за продажба по-рано тази година. Според информацията до момента, Automattic е купила социалната блог мрежа за по-малко от 3 милиона долара. Това е изумителен спад в цената от 1,1 милиарда долара, която Yahoo плати през 2013 г.

Някога Tumblr беше изключително влиятелна мрежа в сферата на блоговете и социалните медии, но това се промени под шапката на Yahoo, а след това и на Verizon.

Междувременно платформи като Instagram, Snapchat и YouTube добиха много повече популярност. Все пак Tumblr наистина има много активна и всеотдайна общност.

Това стана очевидно миналата година, когато Verizon реши да забрани съдържанието за възрастни в платформата през декември.

Иначе Дейвид Карп, който основа Tumblr през 2007 г., напусна компанията през ноември 2017 г.

Собственик на WordPress – Automattic Inc. е Мат Муленвег. Именно той е създателят на най-масово използваната блогова система в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *