post

Един от водещите разработчици на видеоигри Valve публикува подробности и изображения за първите си очила за виртуална реалност – Valve Index VR. Официалната страница за Index се появи онлайн и в социалните мрежи вече се дискутира информацията, публикувана на нея.

От сайта става ясно, че датата за старт на продажбите няма да е 1 май, както очакваха мнозина, а 15 юни. На 1 май само ще бъдат разкрити пълните спецификации и ще можем да заявим предварително устройството.

На този етап няма информация каква ще е неговата цена, но от компанията разкриват, че то ще се предлага с контролера Knuckles, който Valve разработва от известно време. Той вече ще се нарича Valve Index Controllers.

Valve e един от най-популярните гейм разработчици и издатели, в чието портфолио са знакови игри, променили гейминга като Half-Life, Portal, Team Fortress, както и Counter-Strike, която всъщност е мод за Half-Life. През последните години компанията наложи и най-успешната онлайн платформа за игри – Steam – и се опитва да навлиза на хардуерния пазар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *