post

Като мярка срещу спама и разпространението на нежелана информация, Twitter ще забрани на потребителите да публикуват едновременно идентични съобщения от няколко акаунта, съобщава социалната мрежа. На потребителите и разработчиците ще бъде забранено да използват специални програми, за да пускат едновременно многобройни „лайкове“ под съобщенията и да ги споделят.

Правим това, за да избегнем злонамерената активност по ключови дискусии, които се водят в Twitter, коментира представител на мрежата, цитиран от ТАСС. По думите му новите правила целят да защитят качеството на информацията и ще бъдат въведени в края на март.

Ройтерс пояснява, че благодарение на едновременното публикуване на еднакви съобщения от много акаунти, такива постове често попадат сред най-популярните новини и създават лъжливо впечатление, че темата е важна за обществото.

Според Twitter точно с такава тактика т.нар. руски ботове вероятно са се опитали да повлияят на президентските избори през 2016 г. Социалната мрежа беше подложена на критика, че не е направила достатъчно, за да попречи на разпространението на политическа реклама от руските тролове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *